Motto

Sacrificiul sacrificiilor e acela de a suferi si a muri pentru pacatele pe care nu le-am comis( ele nu sunt in Mine ) dar Le-am asumat si asta numai Iisus Hristos a facut !
Să biruiesc lipsa de măsură a răului printr-o iubire şi un bine fără măsură pentru că nimic nu dăinuie în afara iubirii !
Textele ce le pun la dispoziţia cititorului nu au intenţia să ofere răspunsuri finale,oferirea lor este parte a unui proces continuu de căutare,atât a mea cât şi a voastră.
Dumnezeu să vă binecuvinteze !



duminică, 22 mai 2011

Eresul imbietor

  Cu cantec,scriptura ,vorba frumoasa si promisiuni incercati sa dati jos de pe cruce pe cei ce inca au ramas si indura.Huliti si ultimile lor nadejdi,pe Maica Sfanta,preotii si toti sfintii ai Biserici Apostolice
      Scoateti venin din inima,cu mana intindeti argintii,iar cu ochii fagaduieli ale dorintei
Masca lingusitoare nu-si poate ascunde pofta de desfrau,iar vorbele ametitoare fagaduiesc o viata buna acolo unde curge ura ca un rau.
        Este insa o speranta desarta;incercati sa gasiti cateva zile mai bune si renuntati la vesnicie pentru ca fugiti de cateva clipe de suferinta
Sunt multi mincinosi in jurul nostru,si cei care vand adevarul,si cei care-si zic ca sunt in adevar
      Nu te grabi insa si nu pasi fara sa te rogi indelung,ca Domnul sa iti lumineze calea.
            Vrei sa parasesti drumul suferintei?
Acolo insa  se gaseste Hristos ,pe calvar,plin de ranile suferintei,pentru o lume care atat de usor Il paraseste.Nu osandi pe cei rai,ci jertfeste-te pentru ei si sa-ti fie mila de iadul raului in care traiesc.
        Nu te grabi sa parasesti un drum pe care inca nu l-ai cunoscut.
Multi au parasit drumul,cautand ceva mai ,,usor"
motiveaza lipsurile si netrebnicia unora,dar de fapt cautau sa-si implineasca poftele de dor
        Apostoli mincinosi cu cravata la gat,si barbieriti propovaduiesc o viata fara cruce.
Insa fara cruce viata e desarta si nu mai are nici un rost,pentru ca acolo unde nu este jertfa,nu este nimic,dragostea este minciuna si iubirea de sine slava desarta propovaduieste la tribune,o viata in roz,hulind,insa ,ceea ce este mai frumos:
                          JERTFA
pentru altul si daruirea dezinteresata.
     Ne daruim si primim batjocura si prigoana;acesta este drumul pe care ni l-au aratat apostolii.
Care nicidecum nu-si radeau barba,nici nu umblau cu cravata,ci erau desculti si lipsiti de toate.
        ,,Da averea ta la saraci si vino si-Mi urmeaza"
spune Hristos.Cati eretici ati vazut sa dea tot ce au,sa nu mai aiba nimic pe acest pamant si sa-si dedice viata lui Hristos ,asa cum fac calugari?
Niciunul,caci cu bunastare ii ademenesc pe oameni.
Ereziile au venit din Vest,calare pe bani si au curatat credinta ortodoxa de putregaiurile ei,oameni morti,care nu si-au inteles credinta .Daca ar fi avut putina smerenie,n-ar fi putut sa cada,insa mandria intuneca si poftele tarasc.
       Multi se mira ;ca uite ,numai asa s-au putut lasa de alcool sau alte vicii,insa ,trebuie sa stie ca sunt doua cete de diavoli :
         -cei inferiori-care sunt mai grosolani si usor de detectat,si anume diavolii patimilor trupesti,in care se incadreaza si diavolul alcoolului.
          -cei superiori-care sunt subtili si foarte greu de reperat si acestia sunt diavolii eresului.Ei se arata cu chip stralucit si se dau drept Hristos,sunt teologi si ii insala foarte lesne pe cei slabi la minte,care sunt  intunecati de mandrie.
   Cei inferiori ne spun Sfintii Parinti,totdeauna fac loc celor superiori,adica il paraseste pe om diavolul alcoolului ,facandu-i loc diavolului inselator al eresului.
          ,,Orice pacat se va ierta omului,dar cine va huli impotriva Duhului Sfant ,nu i se va ierta in veac",spunea Hristos.
   Acel,,orice"face parte din pacatele trupesti ,iar pacatele care se impotrivesc Duhului Sfant sunt cele ce stau impotriva adevarului.Cei ce-si parasesc credinta intra in randul celor care lupta impotriva adevarului.Ei sunt inselati de lucruri aparente si nu vad esentialul.
       Spun ca s-au saturat de patimile grosolane pe care le au cei din jurul lor si evadeaza adica ies din lupta.
   O evadare nu este ,ceva rau,insa de ce sa nu parasesti acel fel de viata insuportabil pentru a te dedica total lui    Hristos,
ci alegi partea celor ce hulesc dreapta credinta ?Probabil uita ca credinta ortodoxa este Apostolica ...si defapt acea Biblie cu care se lauda nu este alta decat Biblia scrisa de  peste 2000 de ani  si nu de cand e infaptuita secta lor .Iata de ce a ne dedica lui Hristos este o jertfa ,un sacrificiu ,iar cei ce-si parasesc credinta se dau in laturi din fata greului,alerg alternativa aparent imbietoare a celor care se arata ca lupta impotriva diavolilor inferiori si se inchina diavolilor superiori,care hulesc
crucea,peMaica Domnului,pe Sfinti si tot adevarul.
    Si nu este greu de observat cat de mult ii lupta si pe ei unii din diavolii inferiori,cum ar fi cel al curviei.Astfel sufletele slabe intra in jocul inselarii,atrasi de pofta si fugind de crucea lepadarii de cele lumesti,de crucea vietii in curatie,o cruce care este un jug bun si mai  usor decat jugul desfraului,al iubirii de arginti si al prostiei eresului.
     Duhul graieste lamurit ca, în vremurile din urma, unii se vor departa de credinta, luând aminte la duhurile cele înselatoare si la învataturile demonilor, prin fatarnicia unor mincinosi care sunt înfierati în cugetul lor. (1 Tim. 4:1, 2)
   Intre voi vor fi învatatori mincinosi, care vor strecura eresuri pierzatoare si, tagaduind chiar pe Stapânul care i-a rascumparat, îsi vor aduce lor o grabnica pieire. Multi se vor lua dupa învataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita. Din pofta de avere si cu cuvinte amagitoare va vor momi. Dar osânda lor, de mult pregatita, nu zaboveste si pierzarea lor nu dormiteaza. (2 Pet. 2:1-3)
   Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi în haine de oi iar pe dinauntru sunt lupi rapitori. (Mat. 8:15)”
     Si ar mai fi de pus o intrebare  de ce se reboteaza?
Daca Domnul a spus :„un Domn, o credinta, un Botez” (Efes. 4, 5) deci , dupa cum e o singura nastere trupeasca, tot astfel e o singura nastere duhovniceasca. Botezul nu se poate deci repeta.,
   „Mergând, învatati toate neamurile, botezându-le în numele Tatalui si al Fiului si al Sfântlui Duh” (Matei 28, 19; Marcu 16, 15-16).
 Plinatatea harului a fost data numai dupa pogorârea Duhului Sfânt, la Cincizecime Deci de atunci s-a pus si Botezul în lucrare.(Fapte 2, 1-5; 19, 6).
     Sf. Apostoli Petru, Pavel si altii boteaza atâtea „case” sau „familii”, din care nu puteau lipsi copiii.
 Se stie cum Sf. Apostol Pavel a botezat „casa” temnicerului din Filipi (Fapte 16, 33), pe a lui Stefana din Corint (I Cor. l, 16), pe a Lidiei (Fapte 16, 15), iar Sf. Apostol Petru a botezat casa lui Corneliu (Fapte 10, 47-48) si împreuna cu Sf. Apostol Ioan a împartasit, dupa Botez, Sf. Duh locuitorilor din Samaria, care nu puteau fi fara de copii (Fapte 8, 12-17).
si uite asa toti cei care trec la secte se reboteaza ,uitand parca de cuvântul  spus de Sf. Apostol Pavel, „un Domn, o credinta, un Botez” (Efes. 4, 5)
   Ucenicul Sfantului Antonie cel Mare ,Pavel cel Simplu,s-a facut monah atunci cand a gasit-o pe nevasta desfranand cu altul,iata nu s-a dus la eretici,ci mai vartos s-a intarit in credinta.Greutatile din jurul nostru care de multe ori sunt insuportabile,sunt pietre de incercare.
    Piatra imparte cursul apei in doua:o parte la stanga,cealalta la dreapta.La dreapta drumul stramt,dar care duce la lumina,la stanga ,inselarea si-a deschis larg gura...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.